Filamenten

Filament is the "inkt" voor uw 3D printer gebaseerd op "Fused Filament Fabrication". Het bestaat uit een dunne draad van thermoplastic die door de verwarmde printkop (tot 250 °C) verwarmd wordt en toelaat lijnen van gesmolten plastic op te bouwen op het (verwarmd) printbed tot een voorwerp. Elke laag wordt gekoeld en wordt gehecht op de vorige laag.

Filamenten komen in verschillende materialen (PLA,ABS,Metalfill, Woodfill) en een ruime variatie van kleuren.

Bij 3DFutura kan je verschillende soorten filament kopen. Onze filamenten starten aan een prijs vanaf 19,90 € per kg.

Registreer uw account en geniet van onze 10+ 1 spaarkaart Bij aankoop van 10 rollen, ontvangt u een kortingscode voor 1 gratis rol PLA Filament.  U hoeft deze niet ineens te kopen, wij registreren u spaarkaart.

Gratis verzending vanaf 50 € !

De filamenten die u vindt bij 3DFutura zijn door ons getest op onze printers. Wij kunnen u dus met kennis van zaken bijstaan.
Momenteel zitten in ons assortiment filamenten van onze huismerk 3DF, BQ filament en Ice filament.

PLA Filament ABS Filament
Polylactic acid (PLA) is een biologisch afbreekbare kunststof. PLA wordt geproduceerd uit plantaardige oliën en is daarom een duurzame kunststof. Als de printkop correct wordt gekoeld kunnen met dit materiaal hoge printsnelheden en grote precisie worden behaald. PLA is een ideaal materiaal als je objecten print waarop geen krachten zal worden uitgeoefend. Om PLA te printen is het niet nodig om een verwarmd printbed te hebben. Een printbed met lage temperaturen is wel beter dan geen verwarmd printbed. 

Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) is sterk, flexibel,     bewerkbaar en is tegen hogere temperaturen bestand. Professionals en ingenieurs hebben daarom een voorkeur voor dit type plastic. Dit plastic wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om de welbekende LEGO-blokjes te maken. ABS is het ideale materiaal als je iets wilt printen waar grote krachten op uitgeoefend zullen gaan worden. Om met ABS te printen is een verwarmd printbed nodig.