Logosmall

Flashforge 3D-printer kopen? Lees eerst informatie over alle modellen

Flashforge 3D-printer kopen? Lees eerst informatie over alle modellen

De Flashforge Creator Pro en Dreamer zijn allebei veelzijdige 3D-printers. Wat zijn de sterke punten en belangrijkste specificaties van deze modellen?

Flashforge

Flashforge is een merk dat hard aan de weg timmert in de wereld van het 3D-printen. Het bedrijf maakt zowel printers voor hobbyisten als voor professionals die wat meer eisen stellen aan hun designs. Bij de ontwikkeling van zijn producten maakt Flashforge actief gebruik van de feedback die wordt geleverd door de open source-gemeenschap, een werkwijze die leidt tot kennistoename en een continue verbetering van nieuwe producten.

Flashforge Creator Pro

De Flashforge Creator Pro, de opvolger van de Flashforge Creator, is een veelzijdige 3D-printer met een keur aan interessante mogelijkheden. De printer heeft twee extruders en is uitgerust met metalen platformondersteuningen die de plastic supports van zijn voorloper vervangen. Door de verbeterde assen en motoren is de Creator Pro bovendien uitermate precies en stabiel, wat het apparaat ideaal maakt voor het fabriceren van prints met veel detail. Een cover van acryl sluit de door een led-lamp verlichte printkamer af en zorgt voor een optimale temperatuurcontrole.

Flexibiliteit door open source

De in 2016 op de markt gebrachte Creator Pro is een zogenaamde open source-printer. Dit houdt in dat het mogelijk is om te kiezen uit een keur aan softwaretoepassingen zoals onder meer Flashprint, Simplify3D, Cura, Slicer en Skeinforge. De Creator Pro is uitgerust met zowel een USB-ingang als een opening voor SD-kaarten waardoor optimale flexibiliteit tijdens de workflow gegarandeerd is.

Flashforge Dreamer

De Flashforge Dreamer is een kwalitatief hoogwaardige 3D-printer met twee extruders en een verwarmd printbed. De dubbele extruder heeft het voordeel dat de printer erg flexibel is en ook materialen als HIPS, woodFill, copperFill, brassFill en PVA als support gebruikt kunnen worden. De Flashforge Dreamer heeft tevens een scherp en fijnzinnig oog voor detail. Met een resolutie van 100 micron is het mogelijk om zeer gedetailleerde prints uit het apparaat te laten rollen. De gesloten kast zorgt ervoor dat de Flashforge Dreamer ook erg veilig is. De gesloten kast zorgt bovendien voor een betere controle over de interne temperatuur, een eigenschap die de kwaliteit (meer detail, natuurlijke en gladde overgangen etc.) van de uitgeprinte objecten verbetert.

Wi-fi en software

De ingebouwde wi-fi en een intern geheugen van 4 gigabyte garandeert dat je altijd verbonden bent met het internet als je de Flashforge Dreamer gebruikt. De met een touchscreen uitgeruste printer kan ook gebruikt worden met een SD-kaart en werkt met de meegeleverde Flashprint-software. Flashprint is vrij gemakkelijk te gebruiken voor beginners, maar heeft ook een breed scala aan parameters waarmee meer ervaren gebruikers handmatig hun favoriete instellingen kunnen kiezen. Met de snij- en splijtfunctie van Flashprint is het bijvoorbeeld mogelijk om een object in meerdere stukken te verdelen als het voorwerp te groot is om in een stuk uit te kunnen printen. Verder is het ook mogelijk om tweedimensionale foto- of afbeeldingsbestanden om te zetten in 3D-modellen. De Flashforge Dreamer ondersteunt ook het populaire Simplify3D.

Flashforge Creator Pro versus Dreamer

De Flashforge Creator Pro en Dreamer zijn allebei prima 3D-printers. De twee modellen, die allebei verkrijgbaar zijn via 3D Futura, onderscheiden zich vooral door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en een reeks hoogwaardige specificaties. Beide printers zijn uitermate geschikt voor het ontwerpen en maken van gedetailleerde en kwalitatief hoogwaardige prints. Dankzij de combinatie van een bescheiden instapniveau en hoogwaardige printresultaten is zowel de Creator Pro als de Dreamer geschikt voor hobbyisten, semiprofessionele ontwerpers en bedrijven. De Dreamer heeft kwalitatief een miniem streepje voor, wat vooral tot uiting komt in de fijne details die met dit apparaat op elke print aangebracht kunnen worden.

Flashforge en Simplify 3D

Verbeter je print kwiliteit met de beste, krachtigste 3 Print software op de markt.Simplify3D® biedt je de mogelijkheid om volledige controle te hebben over alle print settings.  Dit garandeert een betere kwaliteit van je 3D Prints, sneller en met beter verbruik van materiaal. Deze software werkt uiteraard met alle Flasforge modellen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »