Logosmall

Wanhao Duplicator 6 - 3D-printerinformatie

Wanhao Duplicator 6 - 3D-printerinformatie

De Wanhao Duplicator 6 combineert een gunstige prijs met optimale prestaties. Op welke specificaties kan de Duplicator 6 zich beroepen? En wat zijn de voordelen ten opzichte van andere 3D-printers?

Specificaties Wanhao Duplicator 6

Prijs, flexibiliteit, precisie en specificaties zijn belangrijke criteria bij het uitkiezen van een 3D-printer. Als het aankomt op de verhouding tussen prijs en kwaliteit behoort de Wanhao Duplicator 6 momenteel tot de interessantste modellen die op de markt zijn. De 3D Hubs Community kroonde het apparaat in 2015 nog tot de meest trendy 3D-printer. Welke features en specificaties maken van de Duplicator 6 zo’n populair model?

Desktop 3D-printer

Het formaat van de Wanhao Duplicator 6 is zeker een kenmerk dat bijdraagt aan zijn populariteit. Met een bouwvolume van 200mm x 200mm x 180mm is het apparaat toegerust op het fabriceren van objecten van een behoorlijk formaat, maar past deze 3D-printer tevens op elk bureau. De bijgeleverde, uit acryl vervaardigde behuizing vormt een extra beschermingslaag die de Duplicator ook tijdens het 3D-printen beschermt tegen eventuele stoot- of schokschade.

Snelheid en precisie

Met een maximale printsnelheid van 160 millimeter per seconde is de Wanhao Duplicator 6 een behoorlijk snelle 3D-printer. Zeker de highspeedfunctie van het apparaat zorgt ervoor dat prototypes en objecten binnen een tijdsbestek van minuten klaar kunnen zijn. Grotere en zeer gedetailleerde objecten vergen wellicht wat meer tijd, maar met de Wanhao Duplicator 6 is een prettige en snelle workflow gegarandeerd. Behalve snel, is de Duplicator 6 ook nog eens erg nauwkeurig. Het apparaat kan werken met een precisie tot wel 20 micron, waardoor het aanbrengen van fijne details op uw ontwerpen een koud kunstje wordt. Het stalen frame zorgt ervoor dat het systeem heel stabiel en trillingsvrij is.

Alle materialen

Met de Wanhao Duplicator 6 bent u niet gebonden aan één soort materiaal of een bepaald merk. De gloednieuwe, volledig uit metaal vervaardigde MK11-extruder waarmee de Wanhao Duplicator 6 is uitgerust, geeft je de vrijheid om te printen met een filament naar keuze. De printer is compatibel met PLA, PVA en HIPS en kan, dankzij het ingenieuze en verwarmde printbed, ook met ABS prima uit de voeten. Meer ervaren gebruikers kunnen ook meer exotische materialen zoals nylon, Wood PLA en Stainless Steel PLA aanwenden voor hun ontwerpen als ze met de Duplicator 6 werken. Het verwarmde printbed minimaliseert bovendien de kans op het krimpen en kromtrekken van kunststoffen.

De flexibiliteit van open source

De Wanhao Duplicator 6 is extra flexibel omdat het een open source-printer is. Dat wil zeggen dat het apparaat niet alleen compatibel is met exclusief voor deze 3D-printer ontworpen software, maar een grote verscheidenheid aan 3D-softwarepakketten accepteert. Zo is de gebruiker dus vrij om slicerprogramma’s naar keuze te gebruiken voor het ontwerpen van zijn of haar eigen 3D-prints. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gros van de gebruikers graag de vrijheid heeft om zelf te bepalen welke software wordt gebruikt bij het 3D-printen. Of u nu een voorkeur heeft voor CADRazor, Thingiverse, Google Sketchup, Blender, ReplicatorG, Simplify3D of Solidworks, de Wanhao Duplicator 6 ondersteunt ze allemaal. http://www.3dfutura.be/nl/wanhao-wanhao-duplicator-6-cover.html

Prijs-kwaliteitverhouding Wanhao Duplicator 6

Wat ook opvalt is het goede compromis tussen prijs en kwaliteit dat de Wanhao Duplicator 6 levert. Het is zeker niet nodig om een klein vermogen neer te tellen voor deze snelle en veelzijdige 3D-printer die veel waar levert voor zijn geld. Voor extra werkgemak kunt u de Duplicator 6 ook zonder computer gebruiken dankzij de ingebouwde USB-aansluiting en SD-geheugenkaartsleuf. 

Grenzeloze creativiteit

Het scala aan producten dat u kunt printen met de Wanhao Duplicator 6 zal eerder worden begrensd door fantasie en creativiteit dan door de technische tekortkomingen van het apparaat. In feite is de printer geschikt voor talloze kleine en middelgrote creaties. Speelgoed, sieraden, woonaccessoires, professioneel ogende maquettes, het is allemaal mogelijk. Nadat het digitale ontwerp eenmaal is gemaakt, kan de printer aan de slag om de vruchten van uw eigen creativiteit definitief vorm te geven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen