Logosmall

Wanhao I3 en I3 Plus: wat zijn de verschillen?

Wanhao I3 en I3 Plus: wat zijn de verschillen?

De Wanhao I3 en I3 Plus gelden allebei als topmodellen op de 3D-printermarkt. Met welke specificaties zijn de twee printers uitgerust en wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen?

Twee topmodellen van Wanhao

Het Amerikaanse merk Wanhao is een begrip in de wereld van het 3D-printen. De producent vervaardigt een divers scala aan 3D-printers, waardoor de collectie zowel modellen voor beginners als meer gevorderden herbergt. De Wanhao Duplicator I3 V2.1 en de Duplicator I3 Plus behoren tot de populairste en meest verkochte Wanhao-printers. Wat zijn de belangrijkste specificaties van de beide modellen en de belangrijkste verschillen tussen de I3 V2.1 en de I3 Plus?

Wanhao Duplicator I3 V2.1

De Wanhao Duplicator I3 V2.1 is uitermate geschikt als instapmodel voor mensen die de wonderlijke wereld van het 3D-printen willen gaan verkennen en ernaar streven om hun creatieve ideeënreservoir aan te boren zonder zelf een uitgebreide kit te hoeven bouwen. Het frame, de behuizing voor de elektronica en de filamenthouder zijn vervaardigd uit staal, waardoor het apparaat aan degelijkheid niets te wensen overlaat. De Duplicator I3 V2.1 is onder meer uitgerust met een MK10-extruder (die spectaculair hoge temperaturen tot 260 °C aankan), koelingsventilator, op G-code geënte microcontroller en een verwarmd printbed.

Veelzijdigheid van de Duplicator I3

Omdat de Duplicator I3 V2.1 open source is, kun je deze printer gebruiken in combinatie met legio softwaretoepassingen zoals onder meer 3DSimplify, CURA, Microsoft Visual Studio, CADRazor, Thingiverse, Google Sketchup, Blender, FreeCAD en Solidworks. Ook de lijst van met deze 3D-printer compatibele materialen is behoorlijk uitgebreid. Mede door de hoge temperatuurtolerantie en kracht van de MK10-extruder is de Wanhao Duplicator I3 V2.1 ook erg snel. Wat betreft de verhouding tussen prijs en kwaliteit overtreft de Duplicator I3 de meeste andere 3D-printers op de markt.

Wanhao Duplicator I3 Plus

De Wanhao Duplicator I3 Plus is feitelijk de opvolger van de I3 en combineert ervaring, kwaliteit en prijs tot een apparaat dat volgens veel kenners veruit de beste koop in zijn prijsklasse is. Net als zijn voorganger ondersteunt de Duplicator I3 Plus een breed scala aan gratis beschikbare en commerciële softwarepaketten. Ook op het gebied van printbare materialen is het nieuwe model zeer veelzijdig.

Qua degelijk staat de grotendeels uit staal geconstrueerde I3 Plus net als zijn voorganger meer dan zijn mannetje. De Wanhao Duplicator I3 Plus is bovendien de enige 3D-printer in zijn soort die voorgemonteerd is en een geïntegreerde controller en touchscreen-display heeft. Het printplatform is bovendien groter dan dat van andere modellen in dezelfde prijsklasse. Dankzij het bouwvolume van 200 mm x 200 mm x 180 mm is het mogelijk om met de I3 Plus voorwerpen gedetailleerd op schaal te drukken of te combineren tot grotere prints.

Verschillen Duplicator I3 en I3 Plus

De Wanhao Duplicator I3 Plus is feitelijk een bescheiden upgrade van de ook al niet kinderachtige I3. De aanpassingen die het nieuwere model heeft meegekregen zijn vooral gebaseerd op de feedback en gebruikerservaringen van de Duplicator I3. Na zestien maanden intensief sleutelen heeft de I3 Plus dan ook enkele belangrijke veranderingen meegekregen. De belangrijkste extra’s ten opzichte van de I3 zijn het ingebouwde touchscreen, de onder het printbed ingebouwde controller, de SD- in plaats van een mini-SC-ingang en de flat cables die de individuele kabels van de I3 vervangen.


Verkrijgbaar bij 3D Futura

Zowel de Wanhao Duplicator I3 V2.1 als de I3 Plus is verkrijgbaar via de webshop van 3D Futura. De I3 kost 439 euro, terwijl aan de I3 Plus een iets hoger prijskaartje van 495 euro hangt. Beide modellen worden geleverd zonder verzendkosten en met een rol filament. zo kunt u gelijk aan de slag kunt en snel klaar om binnen te treden in de bijzondere wereld van het 3D-printen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen